karkatag uznemiravanje flajer e1435670247877

Izložba Uznemiravanje nakon Zlatne medalje

Izložba Uznemiravanje, na kojoj će biti predstavljena i postavljena za korišćenje dva najnovija interaktivna rada umetničkog kolektiva Karkatag, prošlogodišnji Kovitlamo se ni iz čega, razbacujući zvezde kao prah i ovogodišnji Posle sigurnosti.

Izložba  će biti postavljena u dvema komšijskim galerijama: Magacin u Kraljevića Marka (Kraljevića Marka 4) i KM8 (Kraljevića Marka 8), a otvaranje će se dogoditi u sredu, 1. jula u 20č na obe lokacije.

Izložba će biti otvorena do 5. jula.

Posle sigurnosti

Rad kojim se Karkatag kolektiv predstavio na Praškom kvadrijenalu 2015. u okviru Nacionalne postavke. Tema ovogodišnjeg Praškog kvadrijenala bila je Zajednički prostor: Muzika – Vreme – Politika, a koncept Nacionalne postavke: „(Ne)moć – Odgovor(nost)“ kustosa Mie David. Celokupan nastup Srbije na Praškom kvadrijenalu osvojio je Zlatnu medalju za pokretanje dijaloga.

Karkatag je umetnički kolektiv iz Beograda formiran 2009. godine.

Kovitlamo se ni iz čega, razbacujući zvezde kao prah

Rad je nastao u okviru rezidencijalnog boravka u Berlinu, na cirkuskom bijenalu Charivari 2014. godine. Rad je takođe bio deo izložbe Iz druge ruke u Paviljonu Cvijeta Zuzorić u julu 2014.