Screen Shot 2016 04 04 at 15.21.12

Izložba studenata FLU

Izložba “Prvi svetski rat kao inspiracija u radovima studenata Fakulteta likovnih umetnosti” biće otvorena u utorak, 5. aprila 2016. godine u 13 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.

Izložbu će otvoriti direktorka Istorijskog muzeja Srbije dr Dušica Bojić i dekan Fakulteta likovnih umetnosti Dimitrije Pecić.

“Izložba crteža studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu predstavlja priliku da se u okviru obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata podsetimo ovog važnog i tragičnog perioda u svetskoj i nacionalnoj istoriji, koji je predstavljao urušavanje humanističkih vrednosti. O Velikom ratu mnoge generacije su u školama malo učile, pominjani su ukratko samo osnovni podaci o trajanju rata, zemljama učesnicama, broju stradalih…

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

…Ova izložba predstavlja podsticaj za učesnike i posetioce da o ovom periodu više saznaju, da osvrćući se na priče i život svojih predaka ožive kolektivno sećanje.”  – Tia Knežević (iz kataloga izložbe) –

Izložbu je pripremila vanredni profesor Vesna Knežević u saradnji sa studentima FLU u Beogradu. Svoje radove izložiće deset studenata: Jelena Veljanović, Veljko Dimitrijević, Marija Stanković, Barbara Morel, Dunja Ožegović, Dragana Ognjenović, Ivana Gluvakov, Maja Gajić, Jelena Milićević i Dragana Gajić.

Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 11 do 19 časova, a ulaz je slobodan. Izložba se može pogledati do 17. aprila 2016. godine.