stereo

Izložba stereo fotografije Aleksandra Ilića

U četvrtak 7. aprila u 19:15 časova, O3one predstavlja izložbu stereo fotografije  Aleksandra Ilića – STEREO LJUDI, u okviru festivala Belgrade Photo Month.

Aleksandar Ilić je rođen u Beogradu 1968. godine, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku za filmsku i TV kameru. Njegovi profesionalni počeci vezani su za rock ‘n’ roll. Snimio je veliki broj muzičkih spotova za poznate domaće grupe. Sarađivao je sa najznačajnijim rediteljima u zemlji i regionu, a kao direktor fotografije, snimio je filmove: Apsolutnih sto, Klopka, Krugovi i Smrdljiva bajka. Za svoj rad, nagrađivan je u zemlji i inostranstvu. Kao docent, predaje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Izložbom stereo fotografije STEREO LJUDI Aleksandar Ilić se poigrava se odnosom fotografije kao dokumenta specifično uhvaćenog trenutka i iluzije neposrednog prodiranja pogleda u scenu koju prikazuje. Njegovo pomno praćenje nastupa kultnih beogradskih rok bendova rezultovalo je fotografskim prizorima koji ipak izmiču onim očekivanim i standardizovanim načinima smeštanja muzičkih izvođača u ambijent koncerta ili studija za vežbanje, stvarajući vizuelno veoma bogate slike u kojima se stvara svojevrsni kontrapunkt okruženja i scene koja se u njega postavlja. Snimljeni analognim aparatom, ovi prizori su otisnuti u nijansama crvene i zeleno-plave boje, u anaglifskoj tehnologiji koja, uz korišćenje naočara sa bojenim filterima (cijan- crveni), stvara stereo sliku.

Izložbu u O3one galeriji možete pogledati do srede 20. aprila.