Screen shot 2013 11 08 at 08.41.26

Izložba Stari nisu stvari

Fond B92 pokrenuo je još jedan veliki humanitarni projekat “Pokret 65+”, koji za cilj ima zbrinjavanje najstarijih sugrađana u našoj zemlji. U prvom delu akcije prikupljaće se sredstva za finansiranje pomoći u kući, za stare kojima je takva pomoć neophodna. Kampanja Pokreta 65+ počinje 9. novembra u 17h svečnim otvaranjem izložbe pod nazivom “Stari nisu stvari” u galeriji Kulturnog centra Beograda.

“Ujedno, tog dana ćemo okupiti i donatore spremne da novčano pomognu naš pokret. U svim medijima, pozvaćemo građane Srbije da slanjem SMS poruke na broj 1651 pomognu akciju. Cena SMS-a sa PDV-om je 100 dinara za sve mreže.”, rekli su organizatori.

Stalna postavka izložbe će trajati od 10. do 13. novembra, od 10 do 20h, i pratiće je niz zanimljivih radionica za decu i odrasle. Učiće se stari zanati, peći domaći kolači, mladi i stari će razmenjivati iskustva, jer starost je riznica koja čuva mnoga blaga, a kada se ona dele i prenose sa kolena na koleno, dobijaju na vrednosti.

Kampanja podrške Pokretu 65+ je testimonijal o starosti ali i o ljubavi prema životu. To su istinite priče baka i deka koji žive oko nas, čiji život je i dalje aktivan i pun dešavanja, jer strast ka novim iskustvima ne prestaju kada pređete šezdeset petu.

Glavna poruka kampanje da „Stari nisu stvari“, skreće pažnju javnosti na položaj starijih osoba u našem društvu. Izložba Pokreta 65+ slavi svaki život, dajući mu novu dimenziju, onu u kojoj je čovek predstavljen kao pravo i jedinstveno umetničko delo koje nema cenu. Izložba će pokazati da stariji ne moraju biti otpisani i zaboravljeni i da treba da budu ravnopravni članovi društva u kojem žive. Oni su umetnička dela, jer svaki život je umetnost, svaka njihova priča je nasleđe, svako preneto iskustvo je bogatstvo.