smnb 8

Izložba slika Novaka Bubanje

U četvrtak, 20. februara 2014, u 19 časova, u Kući kralja Petra, biće otvorena samostalna izložba slika Novaka Bubanje, akademskog slikara. Ova izložba predstavlja deo doktorskog umetničkog projekta, a Bubanja će izložiti 28 novih slika, u tehnici ulja na platnu. Izložbu će otvoriti Miloš Šobajić, akademski slikar.

Izložba će biti otvorena do 28. februara, svakog dana od 12 do 18 časova. Ulaz slobodan.

“Novak Bubanja slika autentično, onako kako mu dolaze misli i onako kako oseća. Lepota njegovih slika je u njihovoj iskrenosti i nevinosti. On slika kao onaj prvi čovek koji se dohvatio boja i želeo nešto da kaže slikom, kao da niko nikad ni pre ni posle njega nije slikao! On slika da bi nam rekao nešto sasvim intimno, poput deteta koje pokušava da nam opiše svoj strah. Novak Bubanja korača kroz svoje slike pokušavajući da uteši one koje u njima susreće i da ohrabri one koji ove prizore posmatraju.” Odlomak iz recenzije Miloša Šobajića

Novak Bubanja rođen je 18. avgusta 1984. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Budvi. Diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, na odseuk za slikarstvo, u klasi profesora Gordana Nikolića. Na istoj akademiji završio je specijalističke studije iz slikarstva kod profesora Vladimira Veličkovića. Tokom školovanja u gimnaziji radio je pet godina u ateljeu Mihaila Jovetića, poznatog crnogorskog akademskog slikara. Trenutno je na doktorskim studijama na Univerzitetu za umetnost i dizajn, u Beogradu, na odseku za slikarstvo, u klasi profesora Miloša Šobajića.