fbpx

Izložba crteža studenata Fakulteta primenjenih umetnosti

Izložba crteža studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu (odsek: dizajn tekstila) biće otvorena u utorak, 13. maja 2014. godine u 18.00 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji.

Petoro studenata (Ana Cvijanović, Maja Đorđević, Marina Kostić, Aleksandra Ilić i Sanela Lugonja) predstaviće svoje radove nastale u okviru predmeta “Tapiserija” na odseku Dizajn tekstila Fakulteta primenjenih umetnosti.

Tokom trajanja izložbe, a u okviru Noći muzeja (17. maja od 18.00 do 20.00 časova) u Stambol kapiji biće realizovana i kreativna radionica crtanja za decu, koju će voditi studenti Odseka dizajn tekstila Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

“Program studija na predmetu Tapiserije predstavlja kompleksan i sistematičan sadržaj koji ima za cilj da studenti ovladaju svim potrebnim likovno – estetskim, tehničkim i tehnološkim elementima za samostalan rad.

Tapiserija predstavlja specifičnu vizuelnu formu koja rezultira iz vođenja niti ali i samo njoj svojstvenih vrednosti koje čine taktilnost, prisnost, toplota i fleksibilnost. Dela klasične tapiserije i dalje plene svojom monumentalnošću i raskošnošću. Njena osnovna svojstva i mesto ona ne gubi ni danas, i u savremenoj umetnosti predstavlja umetničku formu raznovrsnih mogućnosti koja na specifičan način korenspondira sa vremenom i težnjama savremenog čoveka. Odsek dizajn tekstila teži da neguje i približi studentima sve vrednosti ove umetnosti”.
Jadranka Simonović, red.prof.

Izložba će moći da se pogleda do 25. maja 2014. godine, svakog dana (i vikendom) od 11.00 do 19.00 časova. Ulaz je slobodan.

 

 

More Stories
Sedokose su šik!