Screen Shot 2014 07 24 at 12.37.59

Izložba crteža Simonide Radonjić

Izložba crteža Simonide Radonjić biće otvorena u petak, 25. jula u 18 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.

Na izložbi će biti predstavljeni crteži iz ciklusa „Kuća jelena“, rađeni tokom 2013. i 2014. godine, tehnikom olovke i akrilika.

“Crteži iz ovog ciklusa predstavljaju novu fazu u radu umetnice i pronalaženje novog, autentičnog stila po kome se ova autorka prepoznaje i za koji je već nagrađena prvom nagradom na konkursu za crtež “Vladimir Veličković.

Crteži Simonide Radonjić odišu suptilnim senzibilitetom ne prelazeći u liričnost već usmeravaju atmosferu, doživljaje i značenja ka metafizičkom i trancedentalnom. Jasne linije, suptilne osenčenosti i složenih tekstura, njen crtački stil odiše slivenom pročišćenošću koja sadržajima pobuđuje široko polje asocijacija i mogućih tumačenja”. Predrag Radonjić

Izložba se može pogledati do 14. avgusta 2014. godine u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji, svakog dana (i vikendom) od 11.00 do 19.00 časova. Ulaz je slobodan.