71964 10151586604777474 1659798829 n

Izložba cipela u Kc Gradu

Otvaranje izložbe  cipela, pod nazivom These shoes are made for walking, zakazano je za ponedeljak, 9. septembar od 20h u Velikoj galeriji Kc Grada. Predavanje dizajnera obuće Jana Jansena i istoričarke dizajna Lise Goudsmit biće održano u utorak, 10. septembar u 18h.

Kulturni centar Grad s ponosom predstavlja drugo izdanje izložbe cipela, koja će pored radova velikog broja domaćih autora predstaviti i kreacije Jana Jansena, svetskog velikana kada je reč o dizajnu obuće. Pored učešća na samoj izložbi, gospodin Jansen će održati i predavanje, a publika Kc Grada će svakog dana moći da pogleda i dokumentarni film o njegovom radu.

U okviru izložbe biće predstavljena i nedavno objavljenu knjigu Jan Jansen’s shoe novinarke i istoričarke mode Lise Goudsmit. Lisa će, u okviru predavanja, predstaviti svoj novinarski rad kao i projekte na kojima radi a koji u fokusu uvek imaju obuću ili nakit.

Na izložbi će biti izloženi radovi sledećih autora: Secondhand Šmizla, Pavle Nećakov, Budislava Keković, Naša Posla, Milenika Shoes, Lidija Jovanović, Nataša Čakić Simić, Milica Marinković, Magdalena Klašnja, LILU, Dragana Vujić, Obuća RISH, Mile Galić, Jovana Jovanović i Jan Jansen (Holandija).

Izložbu će otvoriti Dominique Kuhling, zamenica Ambasadora Kraljevine Holandije u Beogradu.

Projekat je podržan od strane Ambasade Holandije u Srbiji.