Darko Omčikus 59x41 cm akvarel e1429564270829

Izložba akvarela Ivana Milenkovića

Izložba akvarela Ivana Milenkovića biće otvorena u utorak, 21. aprila 2015. godine u 19.00 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji. Izložba traje do 8. maja 2015. godine.

Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 11.00 do 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

Milenković prikazuje “srž i suštinu ljudskog lika” slikajući portrete.

“U ljudskom postojanju je veoma davno nastala potreba da se neko ili nešto predstavi u svom liku i da se idel tog lika sačuva. Tako sam i ja imao potrebe da svoje kolege, drugare bolje upoznam i ovekovečim kroz svoj rad, kroz sagledavanje njihovog karaktera i nekih trenutnih psiholoških, emotivnih stanja. Ja uvažavam one koje sam slikao i pokušavam da dam što realniju sliku o njima, da zagrebem malo ispod površine, da sagledam njegovo biće suštinski ali ne da ga ogolim”.- Ivan Milenković

 

Ivan Milenković
Rođen 1988. godine u Leskovcu. Diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i završio master studije u klasi profesora Gordana Nikolića. Dobitnik je stipendije za letnju akademiju u Salcburgu 2012. godine na kursu ,,Autoportret’’. Član je ULUS-a. Učestvovao je na više grupnih izložbi u zemlji i nekoliko izložbi i radionica u inostanstvu. Dobitnik je prve nagrade Fakulteta likovnih umetnosti za mozaik. Imao je tri samostalne izložbe, ovo je njegovo četvrto samostalno predstavljanje.