ysl e1418336786110

Iv Sen Loran premijerno na Merlinka festivalu

U petak 12. decembra u 21:00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće premijerno prikazan francuski film Iv Sen Loran. Šesti Merlinka festival počeo 9. decembra i traje do 16. decembra i prikazaće 65 kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

U januaru 1958. godine, tada jedva dvadesetjednogodišnji Iv Sen Loran je primio neočekivani poziv da nadgleda legendarnu parisku modnu kuću koju je osnovao nedavno preminuli Kristijan Dior. Sve oči bile su uprte u ovog mladog asistenta kada je predstavio svoju prvu kolekciju za „Dior“ i odmah se uzdigao do elitne klase visoke mode. Tokom ove revolucionarne revije koja je svima oduzela dah, imao je susret sa sudbinom kada je upoznao Pjera Beržea, mecenu umetnika, buduću ljubav njegovog života i dugogodišnjeg poslovnog partnera. Tri godine kasnije njih dvojica su osnovali kompaniju „Iv Sen Loran“, koja je naglo postala jedna od najvećih modnih sila na svetu. Film je ujedno i zanosna priča o stvaranju ikone i svedok snage postojane ljubavi.

Režiju potpisuje Jalil Lespert, a glavne uloge nose Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Nikolai Kinski.