kkovac

Indeksi i Kornelije Kovač

Najveće zvezde sa prostora ex-yu 10. oktobra u Beogradu pevaće najveće hitove legendarnih Indeksa.

„Sanjam“, „Svijet u kojem živim“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Da sam ja netko“, „Balada“, „Ti si mi bila u svemu naj“ , „Jutro će promijeniti sve” su samo od nekih pesama koje ćemo čuti u 10. oktobra u Sava centru. Organizatori najavljuju da će ovaj koncert „Sve ove godine“, nazvan po možda najvećem hitu čuvene grupe, biti dvočasovni put kroz vreme, prepun emocija i dobre energije.

Četvrti koncert „INDEKSI I PRIJATELJI:SVE OVE GODINE“ koji se poslednjih godina organizuje u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije biće održan 10. oktobra u Velikoj dvorani Sava centra, sa početkom od 20 časova. Ulaznice za koncert po ceni od 1500, 1900 i 2300 dinara, se već nalaze u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugoton i svim prodajnim mestima Eventima.

Preostali članovi benda sa brojinim prijateljima će oživeti uspomenu na Davorina Popovića, Slobodana-Bodu Kovačevića, Đoku Kisića, Đorđa Novkovića i Enca Lesića (koji je i tvorac hita „Sve ove godine“) i nezaboravne hitove Indexa.

„Divno drugarsko iskustvo iz SSSR-a sa turneje po evropskom delu SSSR-a i sa Opatijskog festivala , iz studija Radio Sarajeva u Daniela Ozme 7, od prvih Indexa i njihovih igranki i nastupa u SLOZI. Svi mi koji smo prošli sa njima godine kada se kalio muzički stil,radili zajednički aranžmani, kada smo učili jedni od drugih i kada smo sticali neprocenjiva iskustva 60-tih godina, putovanja,devojke,popularnost … zajednicka mladost,“ priseća se nekadašnji član grupe Indexi, Bata Kovač.

„Neki od njih su otišli i odneli sa sobom ono što je nekad bilo zajedničko a mi koji smo ostali i dalje pričamo sa njima kad na sceni začujemo Bodin solo u Plimi, Davorov hrapavi glas koji preko glasova svih pevača koji gostuju na koncertima i dalje figurira kao nesto veoma posebno i magično,“ rekao je Kovač, i još dodaje „Bilo je a biće još dugo u budućnosti ono što su (ili smo kao Indexi )ostavili u amanet današnjim generacijama.“

 Kornelije Kovač naš poznati aranžer, pijanista, kompzitor, pridružio se Indexima 1966. godine, i sa njima već sledeće godine svira na turneji po SSSR-u. Za Indekse Kovač je napisao pesme “Boj na Mišaru” i “Ako jednom budeš sama”. Radeći sa Indexima, Kovač je stekao ime kompozitora i instrumentaliste, ali po odsluženju vojnog roka donosi odluku da se preseli u Beograd i pokuša nešto svoje. Prošle godine u oktobru Bata Kovač je proslavio 50 godina rada.

Muzičari koji su nekad svirali u Indexima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita. Hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić – Tifa, Seid Memić – Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić i drugi.