Grčka istoričarka Tonja Kjusopulu

Ugledna grčka istoričarka, profesorka Univerziteta na Kritu, Tonja Kjusopulu, početkom marta meseca dolazi u Beograd. Povod je promocija srpskog izdanja njene knjigeCar ili upravitelj (Klio, 2014) koja će 5. marta biti održana u Kolarčevoj zadužbini.

Uz autorku, o knjizi će tom prilikom govoriti i dr Radivoj Radić, profesor na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu i dr Maja Nikolić, docent na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta i prevodilac knjige sa grčkog.

[su_box title=”Tonja (Antonija) Kjusopulu”]Tonja (Antonija) Kjusopulu (1958) završila je osnovne studije vizantijske i novogrčke filozofije na Univerzitetu u Atini. Postdiplomske studije završila je na univerzitetu Paris I-Pantheon-Sorbonne, a doktorirala je na Univerzitetu na Kritu, gde je i redovni profesor na Odeljenju za istoriju i arheologiju. Član je društva za novogrčke studije i Grčkog komiteta za vizantološke studije. Objavila je više knjiga, naučnih zbornika i članaka u kojima se prevashodno bavi društvenom istorijom i istoriografijom Vizantijskog carstva.[/su_box]