JDP logo
JDP logo

Galeb i Žuta crta gostuju u JDP-u

Posle gostovanja Jugoslovenskog dramskog pozorišta na sceni ZeKaeM-a sredinom novembra sa predstavama Gospođica i Otelo, Zagrebačko kazalište mladih uzvraća posetu JDP-u sa dve predstave. U petak i subotu, 29. i 30. novembra od 20h, na Sceni „Ljuba Tadić“ biće izvedene predstave Galeb i Žuta crta.

Galeb A.P. Čehova u režiji Bobe Jelčića biće izveden u petak 29. novembra.

U predstavi igraju: Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Bistrović Darvaš, Nataša Dorčić, Krešimir Mikić, Sreten Mokrović, Pjer Meničanin i Goran Bogdan.

Galeb u Jelčićevoj interpretaciji je idealan za one koji vole Čehova pošto će moći da uživaju u njemu, ali i za one koji su prema njemu ravnodušni, jer će videti zašto je neodoljiv. Galeb ima mnogo lica, a Jelčić nam otkriva jedno novo – u kome se mnogo govori o ljubavi, očekivanjima, strepnjama, međusobnim intrigama…

U subotu 30. novembra biće izvedena predstava Žuta crta Juli Ce i Šarlote Ros u režiji Ivice Buljana.

Igraju: Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić, Frano Mašković, Jadranka Đokić, Ksenija Marinković, Nina Violić, Slaven Španović, Pjer Meničanin, Karlo Mrkša i Barbara Đurović.

Sveprisutno otuđenje deo je naše svakodnevice, a žute crte na aerodromima, u državnim institucijama, pa čak i u wellness centrima usmeravaju ne samo čovekovo kretanje, već i, više nego simbolički, tok životnih postupaka kao i međuljudske odnose.