Filmstreet Indijski film Queen foto najava 1

Filmstreet: Bolivud u parku

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Filmstreet nastavlja svoje putovanje projekcijom filma „Kraljica “, koji ćemo gledati u petak 17. jula, na Tašmajdanu, sa početkom od 20:30h.

Već petu godinu, zahvaljujući saradnji sa Indijskom ambasadom, Filmstreet donosi duh Indije na ulice Beograda, tačnije u Tašmajdanski park. Ovog puta, Bolivud u parku nam predstavlja jedan od najgledanijih Bolivudskih ostvarenja protekle godine, film “Kraljica“ („Queen“).

Moderna priča o Rani, devojci koja odlučuje da otputuje na planirani medeni mesec u Pariz nakon što ju je verenik ostavio potpuno se uklapa u ovogodišnju Filmstreet posvetu gradu svetlosti, Ajfelovog tornja i Trijumfalne kapije. Film je osim ogromne gledanosti dobio i nekoliko najznačajnijih nacionalnih filmskih nagrada, pre svih za najbolji film i najbolju žensku ulogu koju tumači jedna od najpoznatijih mladih indijskih glumica, Kangana Ranu.

Mlada glumica takođe slovi za jednu od najelegantnijih i stilizovanijih glumica Bolivuda, čija filmska produkcija je apsolutni svetski lider po prodaji bioskopskih ulaznica i snimljenih filmova u jednoj godini. U Bolivudu se godišnje snimi čak četiri puta više filmova nego u Holivudu, dok je prodaja ulaznica „samo“ duplo veća.

Sjajni razlozi da u petak, 17.07. od 20:30h posetite Filmstreet i Bolivud u Tašmajdanskom parku.