fbpx

Filmovi sa Berlinala stižu u naše bioskope

MCF sa jednog od najpoznatijih svetskih festivala donosi nova ostvarenja Vesa Andersona, Klaudije Ljose i Džordža Klunija “Grand Budapest Hotel”, novo ostvarenje kultnog reditelja Vesa Andersona, koje otvara 64. Berlinski filmski festival, domaća publika će imati priliku da vidi premijerno u okviru 42. Festa, koji se održava u Beogradu od 28. februara do 3. marta.

Priča filma “Grand Budapest Hotel” se dešava u imaginarnom, raskošnom hotelu negde u istočnoj Evropi, gde se prepliću živopisni karakteri i njihove ljubavi i mržnje, a u ulogama se pojavljuje plejada sjajnih glumaca: Ralf Fajns, Edvard Norton, Džud Lou, Adrijen Brodi, Bil Marej, Tilda Svinton. “The Grand Budapest Hotel” snimljen je u britansko-nemačkoj produkciji.

Iz netakmičarskog programa Berlinala izdvaja se film “Operacija: Čuvari nasleđa” (The Monuments Men), koji je režirao i ujedno u njemu glumi Džordž Kluni. Pored njega u akciji koja se odvija na kraju Drugog svetskog rata igraju Met Dejmon, Bil Marej, Džon Gudman i Kaejt Blančet. Film “Operacija: Čuvari nasleđa” biće prikazan van takmičarskog dela festivala, a publika u Srbiji biće u prilici da ga vidi u bioskopima već sledeće nedelje – od 13. februara.

Francuska glumica Lea Sejdu pored epizodne uloge u filmu “Grand Budapest Hotel”, glumi i u prelepoj francuskoj fantaziji “Lepotica i zver” (La belle & la bête) Kristofa Gansa koja će u okviru netakmičarskog dela Berlinala imati internacionalnu premijeru. U našoj zemlji u bioskopima publika će gledati Vansen Kasela u ulozi Zveri i talentovanu Leu, u ekranizaciji jedne od najpoznatijih francuskih bajki, već od 20. marta.

Peruanska rediteljka Klaudija Ljosa, čiji je film „Mleko tuge“ osvojio Zlatnog medveda 2009. godine i bio nominovan za Oskara, prikazaće premijerno svoje najnovije ostvarenje “Visina” (Aloft) u okviru Berlinala. Film u kome glume Dženifer Koneli i Silijen Marfi govori o majci odvojenoj od bolesne ćerke. U okviru Berlinala, Forest Vitaker kao bivši robijaš i Harvi Kajtel kao šerif opsednut osvetom suočavaju se u filmu “Dva čoveka u gradu“ (Two Men in Town), u režiji francusko-alžirskog reditelja Rašida Bušareba. Distributerska kuća MCF omogućila je da se i ova ostvarenja nađu na bioskopskim repertoarima ovog proleća.

Pored brojnih drugih svetskih filmova za nagradu Zlatni medved takmičiće se pomenuti britansko-nemački film “Grand Budapest Hotel” reditelja Vesa Andersona i kanadsko-francuski film “Visina” (Aloft) Klaudije Ljose.

More Stories
Goblini i prijatelji u letnjoj bašti SKC-a