Andrew Brown UK OpenCity Berlin 1 e1410988420877

Festival B_Tour – viđenje grada novim očima!

Beogradsko izdanje B_Tour festivala u periodu od 26. do 28. septembra će se baviti kulturnim, društveno–političkim, istorijskim i ekonomskim aspektima koji čine grad.

Program B_Tour-a uvršten je u ovogodišnji prateći program 48. Bitef festivala i svi zainteresovani će imati priliku da upoznaju drugačiji Beograd kroz 13 autorskih umetničkih tura koje podstiču umetnička istraživanja u javnom urbanom prostoru, korišćenjem različitih medija (tekstualnih poruka, aplikacija, smart telefona).

U ovih nekoliko dana na više različitih lokacija Beograd će dobiti svoje izdanje ovog festivala zahvaljujući domaćim, ali i inostranim gostima koji će učestvovati u kreiranju njegovog programa. Zvanično otvaranje biće u Pop-up prostoru Kulturnog centra Beograda 26. septembra u 19h, a kompletan program festivala je dostupan na B_Tour sajtu – www.b-tour.org

U saradnji sa 55. Oktobarskim salonom, festival predstavlja specifičnu turu kroz samu postavku ovogodišnjeg salona kao neka vrsta hidden track-a B_Toura.  Ulaz na ovu turu je besplatan za sve one koji se prijave putem online formulara.

Više o B_Tour-u  

 foto: Luisa Riekes