fbpx

Fest: Ponoćni film

U duhu američke tradicije ponoćnih filmova, ove godine će i FEST u Sava centru organizovati tri ponoćne projekcije filmova iz programa Granice. “Ponoćni film” postao je ustaljeni naziv za ostvarenja izvan filmskog mejnstrima koja neretko dožive kultni status, kao i filmove B produkcije.

The Rocky horror picture show, Evil dead, Donnie Darko i Eraserhead samo su neki od filmova koji su slavu stekli ponoćnim projekcijama. S potencijalom da se uz njih u budućnosti vezuje pridev kultni su i tri filma sa FEST-a.

Ako biste birali jednu zemlju koja je iznedrila najviše neobičnih i kultnih filmova, to bi sasvim sigurno bio Japan. R 100 je novo ostvarenje u režiji Hitošija Macumotoa, poznatog japanskog komičara. Takafumi je običan biznismen sa neobičnim fetišima koji potpisuje ugovor sa misterioznim BDSM klubom specijalizovanim za gerilske akcije javnog ponižavanja. Takafumi je u početku oduševljen, ali ubrzo shvata da aktivnosti kluba počinju da se mešaju sa njegovim privatnim životom, što on nikako ne želi. Ali postoji jedna caka- članstvo traje godinu dana i ne može da se prekine. Kao dominatriks koji preuzima kontrolu nad pasivnim partnerom, ovaj film će vas zakucati u sedište i povesti na ludu i nezaboravnu filmsku avanturu- sve što možete da uradite je da se prepustite i uživate. Film je na programu 1. marta u 23:59..

Kako biste reagovali kad biste u mračnoj šumi sreli muškarca u haljini koji vitla katanom? Ako niste sigurni, pogledajte kako se u toj situaciji snašao junak filma Samuraj. Mladi policajac zadužen je da štiti svoj izolovani gradić od vukova, ali kad sretne neobičnog, nasilnog Samuraja, u njemu će se probuditi stvari koje bi najradije ostavio duboko u sebi. Uprkos vrlo nasilnim i mračnim scenama, film ima i romantičnu crtu, ali ovu romansu bismo najbolje opisali kao Harold i Mod u režiji Džordža Romera. Film je na programu 6. marta u 23:59, a reditelj Til Klajnert biće gost FEST-a.

Taman kad smo mislili da su filmovi o vampirima odavno izgubili originalnost, stiže jedan sasvim nov pogled na žanr- vampirska komedija u stilu pseudo dokumentarca- Šta radimo sakriveni. Vampiri u ovom filmu ne svetlucaju, niti očaravaju tinejdžerke širom sveta. Oni plaćaju kiriju, svađaju se oko toga ko će da opere sudove, i pokušavaju da se spreme za izlazak uz sve poteškoće koje dolaze sa nemanjem odraza u ogledalu. I naravno, u otvorenom su konfliktu sa lokalnom bandom vukodlaka.  Od dobrog starog slepstika, preko suptilnih glumačkih grimasa i britke satire, ovaj film obiluje komičnim elementima od kojih ćete se držati za stomak od smeha. Kada bismo ovaj film opisivali jednom rečju, rekli bismo jednostavno- urnebesan. Film je na programu u SC, 7. marta u 23:59.

More Stories
Besplatna škola argentinskog tanga za srednjoškolce