Исидора у својој радној соби на Топчидерском брду

Eksluzivno: Izložba Isidora

Izložba „Isidora“ – rekonstrukcija sobe Isidore Sekulić od stvari koje je književnica usmenim testamentom zaveštala Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković”. Izložba će biti jedinstvena i ekskluzivna prilika da publika prvi put nakon 58 godina (od književničine smrti) vidi njene lične stvari (nameštaj, knjige, dokumentaciju, sitne lične predmete) koji se čuvaju u Legatu Isidore Sekulić.

Izložbu će u četvrtak, 25. februara u 19 časova, u Kući kralja Petra I, otvoriti prof. dr Aleksandar Jerkov, upravnik Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” i Dušan Dinčić, predsednik GO Savski venac. U muzičkom programu nastupiće pijanistkinja i kompozitor Vera Milanković.

Izložba će biti otvorena do 9. marta 2016, radnim danima od 12 do 18 časova i subotom od 10 do 12 časova. Stručna vođenja radnim danima od 17 i subotom od 11 časova. Ulaz slobodan.

Projekat ima istorijsko-umetnički i edukativni karakter i od izuzetnog je značaja za domaću i regionalnu kulturnu scenu. Projekat, pored izložbe, obuhvata i prateće programe vezane za našu znamenitu književnicu (kniževno veče posvećeno stvaralaštvu Isidore Sekulić, Čajanke u 5 sa muzičkom pratnjom – kao omaž njenim čajankama i stručna vođenja kroz izložbu).

Autorke projekta “Isidora”: Laura Barna i Lidija Jakšić.

Organizatori izložbe: Kuća kralja Petra I, Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković”, GO Savski venac i Fond “Isidora Sekulić”.