Transcendence

Džoni Dep u novom SF trileru

Džonija Depa gledaćemo u novom SF trileru Virtuelna svest (Transcendence) koji stiže u aprilu u bioskope! Pogledajte prvi trejler.

Navikli smo da gledamo Džoni Depa u ekscentričnim ulogama (Pirati sa Kariba, Mračne senke, Usamljeni osvetnik…), ali u filmu „Virtuelna svest“ publika će biti u prilici da ga vidi u najmračnijem izdanju do sada. Dep glumi istraživača iz bliske budućnosti koji biva uploadovan na Internet čime uspeva da postane “svesna mašina koja prevazilazi granice biologije”.

 Režiju filma „Virtuelna svest“ (Transcendence) potpisuje oskarovac Voli Fister (Wally Pfister), slavni direktor fotografije svih najuspešnijih filmova Kristofera Nolana (Christopher Nolan) Betmen trilogija, Memento, „Početak“ (Inception).

U fokusu filma je doktor Vil Kaster (Džoni Dep), jedan od najeminentnijih istraživača u domenu veštačke inteligencije. Na korak je da stvori mašinu sa veštačkom inteligencijom i ljudskim emocijama koja može da nadmaši mogućnosti ljudskog mozga. Kontraverzni eksperimenti su ga učinili poznatim, ali ujedno i metom radikalnih aktivista koji čine sve da osujete njegov projekat. Ipak, i protiv svoje volje oni mu pomažu da stigne do finalne faze projekta: postaje izvor ljudskih emocija za mašinu. Njegova supruga Evelin (Rebeka Hal) i prijatelj Maks Voters (Pol Betani) postaju svesni da više ne mogu kontrolisati Vila koji žudi za sve većim saznanjima i moći…Koliki su izgledi da se Vil zaustavi u svojim namerama saznajte 17. aprila u bioskopima!

Uloge u filmu „Virtuelna svest“ tumače Džoni Dep (Džoni Dep), Morgan Friman (Morgan Freeman), Kejt Mara (Kate Mara), Kilijan Marfi (Cillian Murphy), Pol Betani (Paul Bettany), Kol Hauzer (Cole Hauser), Džoš Stjuart (Josh Stewart), Rebeka Hol (Rebecca Hall) i Klifton Kolins junior (Clifton Collins Jr.).

MCF tokom februara najavljuje filmove: “Amazonija” od 27. februara.