fbpx

„Don Žuan“ igra kako Rundek svira 

Plesna predstava „Don Žuan“, Bitef dens kompanije, biće premijerno izvedena 17.jula u Budva Grad tetaru i 23.jula na festivalu Riječke ljetne noći. Beogradska i zagrebačka premijera najavljena je za oktobar mesec. Ovaj projekat je iznedren iz koprodukcije- Bitef dens kompanije, Grad teatar Budva, HNK Ivan Pl. Zajc , festival Riječke ljetne noći i nezavisna produkcija Maša Kolar.

Muziku za predstavu potpisuje Rundek Cargo Trio (Izabel, Darko Rundek i Dušan Vranić Duco). Na premijernim izvođenjima predstave, muzičari će se nalaziti na sceni zajedno sa plesačima.

U predstavi „Don Žuan“ igraju izvođači Bitef dens kompanije: Dejan Kolarov, Ana Ignjatović Zagorac, Ivana Savić Jacić, Milica Pisić, Miloš Isailović, Rikardo Horhe Kampos Freire. Koreografkinja je Maša Kolar.

O motivu predstave Maša Kolar je rekla:

„Ne može se sa sigurnošću tvrditi kakav je bio Don Žuan, niti kakav je to čovek danas i kakav će to čovek biti. Sredina ga obeležava, boji, profilira i osuđuje. Društvo ga stavlja na presto, daje mu osobine prestupnika, grešnika i daje mu ovlašćenje da radi ono što on radi, a to radi najbolje. On je sposoban, arogantan, lud, topao, blizak, a opet nagao i nasilan i još uz to šarmantan i opasan. Ko može tom jeziku ljubavi odoleti i ko uspeva tom jeziku osvajanja reći ne? Don Žuan je svestan optužujuće okoline koja ga smatra prestupnikom, nesposoban je postaviti granice svojim željama, ne može prestati. Više mu je stalo do osvajanja nego do ljubavi. Troši sve što mu dođe pod ruku i živi filozofiju “prirodnog bića”.“

Projekat je ralizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba.

More Stories
Koji je vaš ljubavni scenario?