Dnevnik o Carnojevicu foto Nenad Petrovic 14 e1418766992875

Dnevnik o Čarnojeviću

U sredu 17. decembra na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta u 20h, premijerno će biti izvedena predstava Dnevnik o Čarnojeviću, Miloša Crnjanskog. Dnevnik o Čarnojeviću je deo programa obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Predstavu je režirao višestruko nagrađivani Miloš Lolić, a u podeli su Vojislav Brajović, Branislav Lečić, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Milan Marić, Stefan Bundalo, Hristina Popović, Jelena Ilić, Milena Živanović i Marko Grabež.

U Dnevniku o Čarnojeviću mi sve vreme lutamo u doživljajima rata, da bi svaki od tih doživljaja pomerao fokus sa rata na nešto drugo, na nešto drugo bitno – na erotsko čak. I sada taj klinč Erosa i Tanatosa, ta njihova isprepletenost, biva mnogo značajnija tema nego nesrećna sudbina mladog austrougarskog vojnika. Znači, pored teme rata bavili smo se doživljajem života, iskustvom bića, pa čak ne bićem zaokruženo, nego rasparčano, šizoidno, raskidano, iskidano, neobuhvatno. ” reditelj predstave Miloš Lolić

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Reprize su zakazane za 18, 21, i 25. decembar.

foto: Nenad Petrović