Screen shot 2014 01 27 at 21.55.48

Dean Bowman u Parobrodu

U  subotu, 1. februara od 20.30h u UK Parobrod biće održan eksluzivni koncert “Black spirituals ritmo + soul duet”. Dean Bowman jedan od svetskih najpoznatijih crnih vokala na dvostrukom koncertu u Parobrodu, nastupiće zajedno sa našim poznatim perkusionistomn Igorom Vincetićem. Poeta tona, avangarda gospela, rok instumentalista džeza, naslovi su njegovih muzičkih kritika.

Dean Bowman, proglašen je od strane London Guardian-a kao „harizmatičan, duševan i tehnički briljantan … zvezda.“ Međunarodno poznat po njegovom „tutnjećem baritonu i srceparajućem falsetu…. a showstopper.” (Village Voice)

Bez sumnje, uveliko doprinosi NYC downntown jazz, rock i avangardnoj sceni od 1989, on je ostvaren, “masivno talentovan” pevač i izvođač.

Važno je istaći da je bio član poznate njujorške grupe “Screaming Headless Torsos”

Igor Vincetić, jedan od naših najistaknutijih perkusionista, nakon muzičkog usavršavanja u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Kubi i Francuskoj, zapaženih nastupa sa velikanima kao što su Femi Kuti, Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo, Fatoumata Diawara, Tony Allen, Archie Shepp, i objavljena tri autorska audio – video singla, privodi kraju rad na svom prvom albumu koji će biti objavljen ove godine.

Cena karte je 400 din.

Više informacija kao i rezervacije karata na 011/ 41 42 163.

Karte možete preuzeti svakog radnog dana od 9 – 22h u Ustanovi kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a.