image001 6

Dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu

Svečano otvaranje izložbe „Četiri elementa – dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu“ biće uprličeno u petak, 15. aprila u 19h u Muzeju grada Beograda.

Diana Brennan, Edith Meusnier, Michiko Seki i Mira Špadijer žive i rade u Parizu, poreklom su sa različitih kontinenata, a izlažu u svim krajevima sveta. Beograd im je usputna stanica u zaista zavidnim umetničkim karijerama, ali ona stanica koja ih je posebno inspirisala. Četiri umetnice su bile u poseti Beogradu u februaru mesecu i tokom obilaska zgrade Muzeja grada Beograda u Resavskoj 40b, istražujući i osećajući sirovi prostor ovog impozantog izložbenog mesta, izradile su umetničke predmete kao svoj pogled na taj prostor. Neka od dela koja će biti izložena nastala su samo za „Resavsku“ i nigde drugde na taj način neće biti izlagana.

Na izložbi će biti predstavnjen umetnički dizajniran nakit (Mira Špadijer), savremena keramika sa video i zvučnim instalacijama (Michiko Seki), prepleti mreže (Edith Meusnier) i umetnički predmeti od tekstila (Diana Brennan).

Muzički program na otvaranju činiće DJ Željko Kerleta.