dmKralja Petra

Dan muzike u Kući Kralja Petra I

U subotu, 21. juna, u 19 časova, Kuća kralja Petra I i umetnička asocijacija Art Link obeležiće Svetski dan muzike koncertom na otvorenom, u bašti Kuće Kralja Petra I, nastupom mladih talenata u okviru muzičkog ciklusa ArtLink – Societe Generale za mlade talente. Ulaz na koncert je slobodan.

Koncert će otvoriti najperspektivnija mlada umetnica u Srbiji, čelistkinja Irena Josifoska, dobitnica ove prestižne nagrade koju dodeljuju ArtLink i Societe Generale. Potom će nastupiti mladi umetnici koji su svojim talentom putem audicija zaslužili mesto u ovom ciklusu, a koji će nastupati u ansamblima koji su nastali kao plod saradnje i rada u okviru ArtLink – Societe Generale programa.

Na repertoaru će biti dela Baha, Bokerinija za flautu i gudače, Sarasatea za violinski duo, Šumana, Čajkovskog i premijerno delo mladog talentovanog pijaniste koji će se predstaviti i u ulozi kompozitora Dušana Dakića.

Posle koncerta biće priređena i degustacija vina u saradnji sa Vine Q i Vinarijom Rogan.

Ovim koncertom ArtLink i Kuća Kralja Petra I pridružiće se proslavi međunarodno priznatog praznika muzike, koji se od 1982. godine tradicionalno proslavlja na trgovima, ulicama i parkovima u mnogim gradovima sveta.