Vladimir Radusinović Radule foto 1 e1425048964437

Converse Rubber Tracks

U nedelju, 1. marta počinje Converse Rubber Tracks takmičenje! Svi zainteresovani bendovi ili pojedinci, bez obzira na žanr, moći će da se prijave popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko sajta rubbertracks.converse.rs od 1. do 20. marta.

Potom sledi period online glasanja, od 23. marta do 4. aprila. Glasanjem fanova u najuži krug ulazi 15 bendova od kojih će zatim, žiri izabrati 7, koji će dobiti priliku za snimanje u čuvenom Studiju M u Novom Sadu.

U žiriju Converse Rubber Tracks takmičenja su Mirela Priselac Remi (Elemental), Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap) i Marko Šelić Marčelo, koji će pobednike proglasiti do 15. aprila.

Izabrani bendovi ili pojedinci ući će u novosadski Studio M 4. maja, a imaće priliku da snimaju pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i “Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina.

Izvođači će u Studiju M provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.

Poslednja besplatna muzička radionica u sklopu projekta Converse Rubber Tracks, a treća koja se održava u našoj prestonici, održaće se u subotu 28. februara u 15 sati u Mikser House-u. Učesnici muzičke radionice pod nazivom “Proces snimanja” su gitarista kultnog sastava Partibrejkers Nebojša Antonijević Anton i poznati muzički producent i dugogodišnji gitarista bendova (Bajaga i Instruktori, Tunel, Dr Spira i Ljudska Bića) Vlada Negovanović.

Do sada su kroz besplatne muzičke radionice koje su održane u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Nišu, Novom Sadu, Zagrebu, Banjaluci i Skoplju Converse Rubber Tracks takmičenje podržali Atheist Rap, Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips), Sajsi MC, SevdahBaby, Letu štuke, Marčelo, gitarista Saša Friš, muzički producent Predrag Pejić, Mirela Priselac – Remi i Luka Tralić – Shot(Elemental), Sopot, Petar Mladenovski (Superhiks)i bendJonathan.