Čarobni izlozi – Kod kuće

Svake godine nova tema iznenadi i oduševi decu i odrasle koji šetaju centrom grada. Ovaj put, ČAROBNI IZLOZI nude jedno zajedničko razmišljanje o tome šta znači osećati se kod kuće – „chez soi“. Francuski institut otkriva svoje novogodišnje,  Čarobne izloge u četvrtak, 10. decembra u 19h.

Taj osećaj je pre svega unutrašnji, osećaj da vam je prijatno, da ste na svom mestu, spokojni, u svom domu, ušuškani i opušteni. Naravno, slika se menja zavisno od gledišta, godišta, od toga ko smo i kakvo nam je raspoloženje u datom trenutku.

Svoje viđenje tog osećaja KOD KUĆE/CHEZ SOI nudi nam sjajna ekipa beogradskih studenata pod kreativnim vođstvom pariskog dizajnera Milana Janića, uz podršku beogradske arhitektice Dragane Marković.

Pored studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, kao i Beogradske Politehnike, u ČAROBNIM IZLOZIMA: KOD KUĆE/CHEZ SOI učestvuju i deca koja pohađaju likovne i jezičke radionice Francuskog instituta, kao i učenici Francuske škole u Beogradu.

Tokom ovih ČAROBNIH IZLOGA Francuski institut u Srbiji nudi puno sadržaja, a za početak foto-konkurs na temu KOD KUĆE/CHEZ SOI u kojem svako može da učestvuje!

Kao i prethodnih godina, Čarobni izlozi dobili su podršku banke Crédit Agricole Srbija.

Čarobni izlozi biće otvoreni do 13. februara 2016.