Screen Shot 2016 09 30 at 16.09.38

Brutalni meksički triler Ostavljeni

Honas Kuaron, autor visokobudžetnog projekta „Gravitacija’“, na kojem je radio zajedno sa svojim ocem Alfonsom Kuaronom, dolazi nam sa najnovijim filmskim ostvarenjem „Ostavljeni“.

Brutalni meksički triler „Ostavljeni“ čija je glavna tema rasizam i imigranti, u bioskope dolazi 6. oktobra, a glavnu ulogu tumače Gael Garsija Bernal i Džefri Din Morgan.

Iako je to danas aktuelna tema, priča ovog filma prati meksičke imgrante i njihovo putovanje ka boljem životu koje postaje mučna borba za opstanak.

Mojses (Gael Garsija Bernal) sa grupom imigranata putuje preko komplikovanog dela Sonorske pustinje koji niko ne čuva, pokušavajući da ilegalno pređu granicu i uđu u SAD. Njihov san o boljem životu prekinuće Sem (Džefri Din Morgan), poremećeni odmetnik koji granični zakon uzima u svoje ruke. U pratnji svog psa, Sem, počinje da „lovi“ grupu nenaoružanih muškaraca i žena imigranata koji su se našli tu, pucajući u jednog po jednog. Mračna igra mačke i miša je počela, a Mojses mora nadmudriti lovca, kako ne bi postao nova žrtva ove puste zemlje.

Uz Bernala i Morgana, tu je glumca Alondra Idalgo. Producent filma je Alfonso Kuaron, a za scenario, pored Honasa Kuarone zaslužan je i Mateo Garsija.

Film „Ostavljeni“ je dobitnik FIPRESCI nagrade na filmskom festivalu u Torontu i u bioskopima širom Srbije će se naći od 6. oktobra, a do tada pogledajte trejler.