ron lala e1442408373291

Bitef Polifonija: U jednom mestu u Kihotu

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

U godini u kojoj se obeležava važan književni jubilej – 400 godina od objavljivanja drugog dela Don Kihota (1615-2015),  „U jednom mestu u Kihotu“ stiže na 49. Bitef festival, i biće prikazano u Narodnom pozorištu, na sceni „Raša Plaović“.

Institut Servantes i Ambasada Španije imaju zadovoljstvo da predstave u okviru programa  Bitef Polifonije ljubiteljima savremenog pozorišta slobodnu verziju pozorišne predstave „U jednom mestu u Kihotu“ koju će izvesti Nacionalna pozorišna kompanija za klasično pozorište i trupa Ron Lala iz Španije u nedelju u 17h u Narodnom pozorištu na sceni „Raša Plaović“.

Umetnici, inspirisani Servantesovim delom poigrali su se i rečima, pa su tako od reči kojima započinje prvo poglavlje Don Kihota („U jednom mestu u Manči, čijeg imena ne želim da se setim…“) osmislili i naziv svoje priče: „U jednom mestu u Kihotu“. Postoji mišljenje da „svaka generacija Španaca ima svoju verziju shvatanja Don Kihota“, a režiser Jajo Kaseres i autor muzike Ron Lala predstaviće kamernu verziju ove predstave, kroz susret sa publikom u formi probe.

Ulaznice se mogu nabaviti 16. i 17. septembra  u Pozorištu na Terazijama od 15h do 19h i 18, 19. i 20. septembra na blagajni Narodnog pozorišta. Predstava je titlovana na srpski jezik, a razgovor sa publikom nakon predstave biće konsekutivno prevođen.