7velicanstvenihSC

Bioskop “Sedam veličanstvenih”

Bioskop “Sedam veličanstvenih” prikazaće ostvarenja iz antologije modernog dugometražnog dokumentarnog filma 7. i 8. oktobra u Sava Centru. Na programu su filmovi Još jedan tango, Manastir, Ispod nivoa mora, U smiraj života, Sjaj kurvi, i Poslednja karta.

Tokom dvanaest izuzetno uspešnih godina festival “Sedam veličanstvenih” je beogradskoj publici predstavio preko osamdeset vrhunskih ostvarenja savremenog evropskog dokumentarnog filma.   Neka od tih nezaboravnih ostvarenja promenila su filmske festivale, bioskopske repertoare i kulturnu scenu Evrope i sveta.

[su_quote cite=”Organizatori”]Želeli bismo da istaknemo trajne vrednosti tih upečatljivih autorskih ostvarenja i da širom otvorimo vrata bioskopa toj jedinstvenoj antologiji modernog dokumentarca. Festival “Sedam veličanstvenih” je zajedno sa autorima i ostvarenjima godinama gradila i potpuno nova, moderna bioskopska publika i ova selekcija festivala je namenjena tim vatrenim ljubiteljima dokumentarca  da iznova dožive zadivljujuće trenutke sa velikog platna, kao i svima koji bi želeli da otkriju vrednosti novog, slobodnog filmskog izraza i uživaju u nekim od iznenađujučih bioskopskih hitova koji su osvojili publiku Evrope i sveta.[/su_quote]