Bijenale odmetnica u Galeriji 212

Otvaranje izložbe “Bijenale odmetnica”, Slavka Krunića, biće otvorena 2. decembra u 19h u Galeriji 212.  Izložba će biti otvorena do 16. decembra.

U Galeriji 212 biće predstavljeni najnoviji radovi slikara Slavka Krunića. Izložba obuhvata slike-objekte nastale 2014. godine kojima autor potvrđuje kontinuitet svog dosadašnjeg rada i pravi iskorak u vidu uvođenja novih materijala u dosadašnji stvaralački proces.

Svi sadržajni elementi interpretacije renesansnih portreta i fantastička antropometrija su zadržani, međutim, Krunić podstaknut novim intelektualnim htenjima svoje radove „pakuje“ na nov način uvođenjem drugih materijala i specifično ih postavlja u prostoru naglašavajući tako satirični kontekst.

Slavko Krunić
Slavko Krunić je rođen 1974. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Radomira Reljića 1998. godine. Magistarske studije završio je 2002. godine na istom fakultetu u klasi profesora Anđelke Bojović. Član je ULUS-a od 2000. godine i ULUPUDS-a od 2011. godine. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.