9942133

Besplatna projekcija: Brendan i knjiga tajni

U susret Evropskom festivalu animiranog filma Balkanima 2015, za najmlađu publiku biće organizovana besplatna projekcija dugometražnog animiranog filma “Brendan i knjiga tajni” u subotu 26. septembra u 17 sati u Maloj sali Doma kulture Studentski grad.

Protagonista filma je mladi Brendan koji živi u zabačenoj srednjovekovnoj tvrđavi izloženoj napadima Vikinga. Njegova avantura počinje kada se pojavi čarobnjak Ejdan noseći sa sobom nedovršenu i neobičnu knjigu punu tajanstvenih mudrosti i moći…

Dvanaesti po redu Evropski festival animiranog filma BALKANIMA održaće se od 6. do 10. oktobra 2015. u Domu kulture Studentski grad. Najveći beogradski festival animacije će premijerno prikazati preko 100 najnovijih animiranih filmova i ugostiti oko 30 autora iz inostranstva.

Pored najboljih evropskih kratkometražnih animiranih filmova nastalih tokom prethodne dve godine, publika će imati prilike da pogleda i bogat prateći program u vidu dve autorske izložbe stripa i ilustracije, retrospektivu slovenačke i grčke animacije, kao i da učestvuje u radionici Miloša Tomića na temu „Stop-trik“ animacije.