Nebojsa Antonijevic Anton Partibrejkers foto 2 by Nemanja Djordjevic e1424260562583

Besplatna muzička radionica: Nebojša Antonijević Anton i Vlada Negovanović

Poslednja besplatna muzička radionica u sklopu projekta “Converse Rubber Tracks“, a treća koja se održava u našoj prestonici, održaće se u subotu 28. februara u 15 sati u Mikser House-u. Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresovane!

Učesnici muzičke radionice pod nazivom “Proces snimanja” su gitarista kultnog sastava Partibrejkers Nebojša Antonijević Anton i poznati muzički producent i dugogodišnji gitarista bendova (Bajaga i Instruktori, Tunel, Dr Spira i Ljudska Bića) Vlada Negovanović.

Prvu “Converse Rubber Tracks“ radionicu u Beogradu vodili su članovi sastava Atheist Rap na temu “Kako se gradi muzički identitet”, dok je Marčelo na drugoj govorio o rečima i pisanju tekstova. Na trećoj radionici, Nebojša Antonijević Anton i Vladimir Negovanović preći će sa reči na dela.

Na licu mesta 28. februara u Mikser House-u posetioci će biti u prilici da postave pitanja i saznaju male i veike tajne od autora i producenta mnogih poznatih pesama. Ikone rokenrola podeliće sa posetiocima sve detalje o tehnikama snimanja, sviranju u profesionalnim studijima, kako izgleda sam proces snimanja, aranžiranje pesama, odabir opreme i instrumenata.

 Po okončanju beogradske muzičke radionice uslediće glavni deo “Converse Rubber Tracks” projekta, prijavljivanje bendova i glasanje.

Svi zainteresovani bendovi, bez obzira na žanr, moći će da se prijave popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.rs od 1. do 20. marta. Potom sledi period online glasanja, od 23. marta do 4. aprila.

Glasanjem fanova u najuži krug ulazi 15 bendova od kojih će zatim, stručni žiri izabrati 7, koji će dobiti priliku za snimanje u u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu.

Izabrani bendovi ući će u novosadski Studio M početkom maja, a imaće priliku da snimaju pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i “Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina. Izvođači će u Studiju M provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.