ZAA Lent Festival PC Aljaz Sedovsek e1436361824880

Bend ZAA: Regionalna letnja turneja

Letnju turneju bend je počeo zapaženim koncertima u Bitolju, Prilepu, Sarajevu, beogradskom festivalu Manifest i u rodnom Kruševcu, na proslavi 150 godina Kruševačke gimnazije. Prošlog vikenda, ZAA je nastupio na na Urban festu u Inđiji,  kao i na Lent festivalu u Mariboru, gde su Kruševljani na zahtev publike i organizatora umesto jednom, svirali čak dva puta na dve različite bine.

Sledeći put, publika će moći da ih čuje na Pivo festu u Prilepu 17. jula i dan kasnije na D festivalu u Dorjanu, dok će avgustovski nastupi početi koncertom na Park festu u Užicu prvog dana tog meseca. Letnja turneja će se nastaviti svirkama se na Love festu u Vrnjačkoj Banji 6. avgusta, Lake festu u Nikšiću 14.8, kao i u klubu Lazareti u Dubrovniku 15. avgusta. Slede nastupi 16. avgusta u Čitluku na Evergreen festu, 21. avgusta u Lučanima, 27. u Velenju na Kunigunda festu I 29.8. u Novoj Gorici u kulturnom centru Mostovna.

Početak jesenjih svirki najaviće nastup na Šumadija festu u Kragujevcu 9. oktobra.

“Na terenu smo i ovog leta! Mi smo bend na točkovima. Preći ćemo preko 10.000 kilometara i nadam se da se nećemo umoriti mnogo. Očekujemo od publike u svakom gradu da nam da svoj maksimum – ne prihvatamo manje. Od Maribora do Soluna, od Dubrovnika do Sofije nosimo pozitivnu poruku ZAA! Vidimo se i slušamo svuda”, izjavila je povodom letnje festivalske turneje Sanja Vučić, pevačica benda ZAA.

U pauzi između nastupa ZAA radi na novom albumu, a u pripremi je i spot za pesmu Unconditional Love, čija se premijera očekuje na jesen 2015. godine.

[su_box title=”Bend ZAA” box_color=”#b8de61″ title_color=”#000000″]Bend ZAA, koji je prepoznat kao jedinstvena muzička pojava u regionu i jedan od koncertno najaktivnijih bendova, nastavlja sa promocijom svog aktulenog albuma What About na festivalskim manifestacijama i koncertima širom prostora ex-YU, među kojima se ističu Love fest u Vrnjačkoj Banji, na kome ZAA nastupa pre Lajbaha, Lake fest u Nikšiću, gde će binu deliti sa Guano Ejpsom, kao i D festival u Dorjanu, gde će svirati rame uz rame sa Manu Čaom.[/su_box]