sentimental education oil on canvas 100x80cm smanjena e1427718564280

Autobiografija o drugima

U ponedeljak, 30. marta u 19 časova, u Kući kralja Petra Prvog, biće otvorena samostalna izložba “Autobiografija o drugima”, Marka Jovaševića, slikara i arhitekte iz Čačka.

Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi, Jovašević će publici predstaviti dela nastala u prethodnih pet godina, u tehnici ulja na platnu i dasci.

Izložbu će otvoriti Nebojša Glišić, arhitekta.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 11. aprila 2015. godine, svakog dana, osim nedeljom, od 12 do 18 časova. Ulaz slobodan.

Marko Jovašević
Marko Jovašević rođen je 1971. godine, u Čačku. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1999. godine. Još kao srednjoškolac učio je u slikarskom ateljeu Grujice Lazarevića, a slikarstvu se posvećuje 1995. godine. Serija slika nastala je u Londonu i Sidneju, gde je živeo osam godina. U prethodnih petnaest godina izlagao je na više od 30 kolektivnih izložbi u Evropi i Australiji. Njegove slike nalaze se u privatnim kolekcijama u Švajcarskoj, Monaku, Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Francuskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji. Živi i radi u Čačku.