Aleksandar Rasulić posle više od 20 godina

Umetnik nagrađivan prestižnim domaćim i svetskim nagradama čiji su radovi u kolekcijama Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Nacionalnog muzeja na Tajvanu i norveškog Rogaland muzeja, Aleksandar Rasulić, posle više od 20 godina, otvara izložbu “Crteži i knjige” u Beogradu, i to u ponedeljak 12. oktobra u 19h u Galeriji Grafički kolektiv.

“Rasulić je u godinama kada njegovih radova nije bilo pred beogradskom publikom lutao svetom, gore, dole, levo i desno”, piše o izloženim radovima Mileta Prodanović. “Svoje emocije i utiske Rasulić je utopio i utkao u crno, u grafit koji je nanosio u slojevima preko hartije i ukoričenih svezaka. To crno je najmanji zajednički imenitelj različitih i udaljenih civilizacija, ono je osnov, alhemičarski nigredo iz kojeg potencijalno polaze svi putevi”.

Tokom trajanja izložbe svi posetioci koji pokažu da su tokom prethodnih pet godine najmanje tri puta putovali van Evrope, kao i akreditovani novinari, dobiće na poklon autorski primerak markera za obeležavanje knjiga.