Jazz Plakat 2013 A

29. Beogradski džez festival: specijalno za đake i studente

Beogradski džez festival u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda, u svom 29. izdanju predstavlja Sva lica džeza – velikane savremene džez scene – od 24. do 28. oktobra 2013. godine, a za omladince pripremio je posebno iznenađenje! Đaci i studenti za samo 100 dinara idu na 29. Beogradski džez festival!

U skladu sa svojom misijom, da mladima Beograda i Srbije učini dostupnim kvalitetne programe, Dom omladine Beograda obezbedio je za đake i studente po ekskluzivnoj ceni od 100 dinara 100 ulaznica za svečano otvaranje 29. Beogradskog džez festivala u Sava Centru i po 20 ulaznica za sve koncerte u glavnom programu, u Velikoj sali Doma omladine. Ova kategorija ulaznica prodaje se isključivo u Domu omladine Beograda na blagajni Eventima. Neophodno je da đaci i studenti pokažu đačku knjižicu ili indeks prilikom kupovine ulaznice, kao i prilikom ulaska u koncertnu salu.

Redovne cene ulaznica za programe 29. Beogradskog džez festivala kreću se od 600 do 2.200 dinara i mogu se kupiti na svim biletarnicama Eventima, kao i putem Interneta.  Ograničen broj kompleta ulaznica za glavni program 29. BDžF dostupan je po promotivnoj ceni od 4.500 dinara za 10 koncerata, samo na biletarnici u DOB-u.

U okviru 29. Beogradskog džez festivala publiku očekuje više od 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, svi ostali koncerti biće održani u salama Doma omladine Beograda. Festivalska publika će imati priliku da raznovrsne džez umetnike i muzičare, od Kasandre Vilson, jedne od najvećih džez pevačica današnjice, preko legendarnog saksofoniste Li Konica, te novih zvezda kao što su trio Vidžej Ajera, duo Petrela i Gvidi, Ronin, te Lars Danijelson, do posebno naručenog festivalskog projekta Ane Sofrenović i najvećih novih zvezda domaće džez scene – bendova Ejot i Fiš in Ojl. Beogradski džez festival se priključuje i proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a, čiji jedinstveni jubilej će uveličati specijalni gost orkestra, jedan od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera – Bert Joris.