Screen Shot 2014 09 25 at 22.31.23

2. Festival epske fantastike

Ljubitelji epskih dela, priča i igara imaće priliku da 27. i 28 . septembra u Domu omladine Beograda prisustvuju drugom po redu Festivalu epske fantastike, koji se održava u organizaciji društva „Mač i Magija“ i Doma omladine Beograda. Program obuhvata niz predavanja, prezentacija, takmičenja, muzičkih nastupa i emitovanja animiranih filmova, a cena dnevne ulaznice je 150 dinara.

O predstojećem Festivalu epske fantastike razgovarali smo sa jednim od ogranizatora, Markom Miranovićem iz udruženja „Mač i magija“.

Prvi festival epske fantastike održan je početkom ove godine u Domu omladine Beograda. Marko Miranović kaže da je na prvi festival gledao sa određenom dozom sumnje, jer nije bio siguran kakav će biti odziv publike i u kojoj meri će mediji ispratiti događaj.

“Moram priznati da nismo očekivali tako veliki odziv ljudi na prvom festivalu. Tada nije postojalo naše udruženje Mač i magija, koje se u suštini bavi organizacijom i realizacijom čitavog događaja. Prve nastupe bilo je najteže organizovati, osmisliti i realizovati, ali na kraju se sve završilo više nego uspešno. Uspeli smo da postavimo zdrave temelje na osnovu kojih ćemo kasnije osmisliti i sve druge događaje“, ističe Marko.

Marko navodi da će drugi Festival epske fantastike biti koncipiran slično kao i prvi, s tim što nas očekuje nekoliko novina: „Sada festival traje dva dana, a obuhvata glavni i sporedne delove programa. Veći deo događaja odvijaće se u Velikoj, bioskopskoj sali Doma omladine Beograda“.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za subotu, 27. septembar, u 13 časova.

Posetioci Festivala imaće priliku da prisustvuju turnirima WarHammer (Klub Zmaj), Magic The Gathering (Klub C22), Yugioh (Klub C22) i takmičenjima u video igricama. U subotu od 13:00 počeće takmičenje u igricama Mortal Kombat 9 i Ultra Street Fighter 4, dok su za nedelju, u isto vreme, predviđena nadmetanja u igricama Tekken Tag Tournament 2 i Soul Calibur 4.