A Balletto di Roma

13. Beogradski festival igre u BDP-u

A Balletto di Roma
I blagajna Beogradskog dramskog pozorišta prodaje ulaznice za predstave koje će se u okviru 13. Beogradskog festivala igre izvoditi na scenama ovog teatra.
U okviru naredne manifestacije na Krstu će se 20. marta predstaviti francuska kompanija izraelskog koreografa Juvala Pika, sa komadom “Are Friends Electric?”, na muziku sastava Kraftverk. Nakon Beograda, ovaj sasvim novi komad videće publika festivala u Lionu i Atini.
Nekadašnji igrač Holandskog plesnog teatra, a sada popularni evropski koreograf Vaclav Kuneš, predstaviće se sa svojom trupom 420PEOPLE iz Praga, i to 26. marta. Njegova predstava je fascinantna priča o životu pozorišnih umetnika, rađena po principu plesne stand-up komedije.  
Montrealska trupa Rubberbandance predstaviće se takođe po prvi put u Beogradu, sa komadom “Empirijski kvocijent” u koreografiji Viktora Kihade, 2. aprila.
Jedna od najboljih predstava ovogodišnjeg Festivala u Edinburgu, komad Plesnog teatra Tao iz Pekinga, čudnog naslova – “4 i 5”, biće izveden 5. aprila. Dolazak Tao Jia, jednog od najpopularnijih kineskih umetnika, apsolutne zvezde modne i plesne industrije ove države, učiniće da Beograd i naredne godine poseti veliki broj evropskih producenata i predstavnika stručnih medija.  
Balet Rima će za svoj prvi nastup u Srbiji izvesti dela dvojice izuzetnih koreografa, Paola Mangiole i Itamara Serusija, i to 7. aprila. Radi se o kompaniji koja je do skora negovala isključivo tradicionalni repertoar, a nedavno hrabro zakoračila u savremeni izraz, i koja je upravo Beogradski festival igre odabrala za prvu međunarodnu promociju svog novog programa. Kao poseban događaj za mladu festivalsku publiku, a u okviru projekta Vip talenti, ova trupa će 6. aprila na maloj sceni izvesti komad “Sam u kući”, u koreografiji Alesandra Skjaronija.
Cene ulaznica za predstave u Beogradskom dramskom pozorištu mogu se nabaviti po cenama od 500,00 rsd do 1.700,00 rsd.
 13. Beogradski festival igre, održaće se od 19. marta do 10. aprila, 2016. godine, i to u Centru Sava, Beogradskom dramskom pozorištu, Pozorištu na Terazijama, Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Operi Madlenianum. Osim u Beogradu, neke od predstava će se izvoditi i u Novom Sadu, Vršcu, Somboru…