Hekuba ne Hekuba © Jean Louis Fernandez – coll. Comedie Francaise 02
Hekuba, ne Hekuba © Jean-Louis Fernandez

Francuske predstave na festivalima CirkoBalkana i Bitef

Francuski institut u Srbiji ove jeseni sa svojim dugogodišnjim partnerima, festivalima CirkoBalkana i Bitef, predstaviće beogradskoj publici nekoliko predstava savremenog cirkusa i jedan izuzetan pozorišni komad čuvenog francuskog pozorišta Comédie française.

Kulturna politika Francuskog instituta u Srbiji jeste da investira u jačanje veza između Francuske, Srbije i regiona, što čini i kroz svoj program regionalne podrške Teatroskop. Poslednjih deset dana septembra, publika će gotovo svakodnevno imati priliku da uživa u najaktuelnijim i najprestižnijim francuskim predstavama i pozorišnim komadima. 

Cirkuska šatra kod Silosa Beograd

24. i 25/9 u 20h – predstava Iz plavetnila francuske trupe Association La Dérive

Čeona hala 1 Luke Beograd

Out of the blue ©GaetanFritsch

Na programu u okviru festivala BITEF:

26. i 27/9 u 20h u Narodnom pozorištu u Beogradu

Predstava Hekuba, ne Hekuba francuskog pozorišta Comédie française

U sklopu ovog svojevrsnog jesenjeg fokusa posvećenog francuskoj savremenoj sceni, u Beogradu će boraviti Patrik Lardi, viši savetnik načelnika direkcije za pozorišne i scenske umetnosti francuskog ministarstva kulture, koji će tokom svog boravka u Srbiji učestvovati nizu sastanaka sa predstavnicima srpskog ministarstva kulture i predstavnicima lokalnih samouprava na temu jačanja saradnje između Francuske i Srbije u oblasti savremenog cirkusa.

Ovaj program deo je kampanje „Ritam francuske kulture“ koju Francuski institut vodi tokom 2024. godine a koju su podržali Telekom Srbija kao generalni pokrovitelj, MPC Properties, linija proizvoda Ile-de-France kompanije Mlekoprodukt i l’Oréal Balkan.